1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky u. 57. II. épület., 3. emelet | +36 20 / 474-2534 | info@gvhitel.hu

A hitelügyintézés folyamata, költségei

Az alábbiakban megfogalmazott folyamat egy általános leírás, ettől egyedi esetekben eltérés lehetséges, ezért kérjük, minden esetben egyeztesse tanácsadójával a lépéseket!

Pontos előszűrés, bank kiválasztása

Tanácsadója elvégzi az előzetes ellenőrzéseket, minimálisra csökkentve a kellemetlen meglepetések kockázatát.
Hitelképességéről- kérésére- igazolást állítunk ki!

Előbírálat, előzetes értékbecslés

Ha Ön, vagy a tanácsadója indokoltnak látja, érdemes előzetes bírálatot kérni, és/vagy előzetes értékbecsléssel folytatni a folyamatot. Ez ugyan némi időbe és esetenként előzetes költségbe kerül, de biztonságosabbá tehető a folyamat.

Adásvételi szerződés megkötése

Fontos, hogy az adásvételi szerződés már a kiválasztott bank szabályainak megfelelően készüljön. Ezeket a szabályokat, elvárásokat tanácsadója fogja tisztázni Önnel a bank kiválasztását követően.

Dokumentumok összegyűjtése

Tanácsadója útmutatásai szerint gyűjtse össze a szükséges dokumentumokat! A nyomtatványokat mindig kék tollal töltse ki és írja alá! Bizonyos dokumentumok beszerzését, tanácsadója szívesen elvégzi Ön helyett, a megfelelő meghatalmazások birtokában.

Hiteligénylés benyújtása

Tanácsadója a bank elvárásainak megfelelően összeállítja a kérelmi dokumentációt, ami aztán benyújtásra kerül a pénzintézethez.

Értékbecslés

A bank által felkért szakértő időpontot egyeztet Önnel vagy az eladóval az ingatlan helyszíni szemléjére. (Kérjük, biztosítsa mielőbb számára ennek lehetőségét!)

Jóváhagyás
A bank a beadott dokumentumokat ellenőrzi, majd az értékbecslés eredményének ismeretében jóváhagyja a kérelmet. Ez után kapja meg a szerződéstervezetet átolvasásra úgy, hogy legyen elegendő ideje annak tanulmányozására, kérdések tisztázására.

Szerződéskötés

Ön, mint adós kölcsönszerződést köt a bankkal. Erre minden esetben a bankfiókban kerül sor. Tanácsadója ugyanarra a napra megszervezi a közjegyzői időpontot is, így mindössze egy alkalommal néhány órát kell szabaddá tennie.

Folyósítási feltételek teljesítése

Önerő maradéktalan megfizetése, lakásbiztosítás kiválasztása, majd megkötése, záradékoltatása, földhivatali eljárás megindítása, ennek igazolása. A folyósítási feltételek teljesítésének nagy részét tanácsadója végzi, Önnek csak a meghatalmazást kell megadnia hozzá!

Folyósítás

Vásárlás esetén az eladó megkapja a vételárat, így a vevő tulajdon- joga bejegyzésre kerülhet a földhivatalban. Szabad felhasználású hitel esetén hozzáférhető a kért összeg a bankszámláján.

Figyelem! A teljes átfutási idő bankonként eltérő lehet, átlagosan 2-6 hét.

Kérjük, a saját biztonsága érdekében az adásvételi szerződésben, ne kössön ki 60 napnál rövidebb fizetési határidőt, csak akkor, ha ezt előtte tanácsadójával egyeztette!

A hitelfelvétel költségei

A hitelfelvétel költségei bankonként eltérőek. Nagyságuk függ a hitelkonstrukció típusától, illetve az épp érvényben lévő akcióktól. Pontos információkért kérdezze tanácsadóját!
A pénzintézetek egy részénél speciális, egyedi kedvezményekben részesülnek a GV Hitelközpont ügyfelei! Olyan kedvezményekben, amelyre közvetlenül a bankfiókban igényelt kölcsön esetén nem jogosult!

Hitelügyintézési díj - 0 Ft

Mindössze annyit kérünk Öntől, hogy a hitelügyintézést munkatársunkon keresztül bonyolítsa, ezzel honorálva a munkáját!

Figyelem! A hitel költségein túl az ingatlanvásárláshoz kapcsolódóan, egyéb költségek is felmerülhetnek (pl.: ügyvédi munkadíj, vagyonszerzési illeték).

Kapcsolat


Lépjen kapcsolatba velünk!

Székhely: 1094 Bp., Bokréta u. 32-36.
Iroda: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky u. 57. II. épület., 3. emelet

Copyright © GVHITEL 2016 - Minden jog fenntartva.

Minden tartalom akár csak részbeni felhasználása, kizárálag csak a GVHITEL előzetes jóváhagyásával lehetséges.

X